min utbytesplanering :)

Sedan pappa berättade om sitt utbytesår -74 blev jag sugen att åka själv och i nästan 7 år har den drömmen växt. Många i min släkt har gjort denna resa och om bara några månader är det min tur att söka och jag kan knappt hålla mig!! Jag söker för året 2013-2014, vilket är när jag egentligen ska börja 2:a ring på gymnasiet. Det betyder att jag kommer få gå 2:a ring iallafall men när jag kommer tillbaka från USA och då med 97:orna.

Än sålänge är jag bestämd med att jag åker antingen med Explorius eller YFU, eftersom de verkar bäst. De har också väldigt bra priser, vilket är en av de viktigaste delarna i utbytesåret. Jag har haft turen att mina föräldrar är väldigt positiva till allting och att priset inte är ett speciellt stort problem. Däremot hade jag tänkt söka stipendier, vilket alla organisationer har som man kan söka, för att få lite extra i fickan. Dessutom är betygen inga problem eftersom organisationerna tar emot alla oavsett hur duktig man är i skolan. De enda kraven de har är att man verkligen vill åka och att man har godkänt i alla ämnen 🙂
Det viktigaste för mig vad gäller den här resan, är att få uppleva det typiska USA. Jag ska inte göra något delstatsval eller liknande för jag vill bli överraskad. För det är det som kommer bli så spännande! Att inte veta och att varje dag vakna upp och lära sig något nytt. Att få prata det språket jag älskar mest och att få uppleva en helt ny kultur.
High School HERE I COME!!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s