Det blir alltid som man inte har tänkt sig

Jag tänker inleda det här inlägget med ett simpelt men ack så bra tips. Försök med all din kraft att bli klar med din ansökan så fort som möjligt. Och då menar jag på ett tidsintervall gällande typ två veckor. Jag bokade min första intervjutid i juni iår eftersom det var då det äntligen var början på 2013/2014 utbytesstudenter. Dessutom, vad gäller Explorius iallafall, måste ansökan vara klar innan december för gratis delstatsval, som jag också nämnt att jag velat göra. Här kommer vi till mitt problem… Jag har dragit ut så mycket på det och framförallt är jag såå fruktansvärt lat, även fast detta är vad jag vill mest i världen just nu, att den ännu inte är klar. Förvisso har Explorius ändrat samarbetspartner för mig dvs att jag istället för att fylla i för ISE på nätet ska jag fylla i för CETUSA för hand. Jag ser dock inte detta som ett problem eftersom Explorius har fyllt i, det jag faktiskt gjort, redan. Gör i ungefär den här ordningen, alltså det krångligaste först:

  1. Läkarundersökning med anteckningar och journalfakta (vaccindatum etc).
  2. Skriv personligt brev + brev från förälder.
  3. Fyll i svar på alla frågor.
  4. Hitta bilder som passar (Om du som jag har skilda föräldrar som bor långt ifrån, se till att ta nya och gärna alla på samma bild)
  5. Resten!

Jag önskar att jag själv hade tänkt på det i september när jag fick klartecken att börja fylla i…

Med tanke på att jag alltså inte kommer välja delstatsval och att jag är så sen + att jag inte verkar få någon läkartid… så har jag bestämt mig… för att åka till Vermont! 🙂 (Om ni missat detta, så är det alltså så att jag eventuellt har en egen värdfamilj.) Jag har ju krånglat massa fram och tillbaka över det här. Bland annat för att det är en stor skola och jag vill gärna komma till en mindre för då blir man mer speciell, sådär lite egoistiskt. Sedan för att det ligger såpass norrut. Jag vill ju sååå gärna komma till Södern. Jag har iallafall bestämt mig och jag hoppas de säger ja. Pappa sitter just nu i telefon med dem… HOPPAS!!

Förhoppningsvis eller jag veet att detta kommer betyda att programkostnaden blir billigare 🙂 Jag vet inte om jag har nämnt det, men innan hade jag inte tänkt på detta. Min mamma sa dock sedan att hon inte ville vara inblandad i detta då hon inte gillar utbytesidén alls. Mina föräldrar är skilda och det innebär att pappa måste ta sig an hela kostnaden själv. Jag har valt att inte söka några stipendium, för jag har verkligen inte haft tid (Naturlinjen tar kål på mig).

Meen iallafall, ha en trevlig juldag!

Annonser

En tanke på “Det blir alltid som man inte har tänkt sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s